Teknologien

Alle typer dæk bliver upcyklet

Dæk til olieT2O Egebjerg bruger alle typer dæk. De bliver først ned-delt til små stykker i en slags stor makulator og derefter opvarmet til en meget høj temperatur uden ilt. Processen er kendt som pyrolyse. Fordelen ved teknologien, er at de gode råmaterialer ikke bliver ødelagt, som det gør ved traditionel forbrænding med ilt.

Siden 2010 har vi forbedret og testet teknologien, og i 2014 åbnede vi et prototypeanlæg i Spanien. Nu bliver teknologien yderligere effektiviseret på anlægget i Egebjerg, så råmaterialerne, der udvindes af dækkene, bliver af en endnu højere kvalitet. På engelsk hedder det upcycling, dvs. en proces hvor materialer konverteres til nye materialer af højere kvalitet og med øget funktionalitet.

Fra december 2018 vil den første linje være operativ og kunne håndtere 15.000 tons dæk per år eller 2 mio. dæk. Af de 15.000 tons bliver 6.300 tons omdannet petrokemiske produkter, 5.700 tons til carbon black, 2.250 til stål og 750 tons til gas. Målet er at have 3 linjer i drift.

I januar 2019 vil FORCE Technology dokumentere, hvordan teknologien i anlægget fungerer og hvad effekten er på såvel klima som miljø.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.